lunes, 7 de junio de 2010

El Viaje de Chihiro


Última entrada... i per això avui fem una peli molt bona!!

Títol original: Sen to Chihiro no kamikakushi
Génere: Animació/Fantasia
País: Japó
Any: 2001
Director: Hayao Miyazaki [Studio Ghibli] (El Castillo Ambulante, La Princesa Mononoke, Mi Vecino Totoro, Ponyo en el Acantilado, ...)
Argument: La Chihiro y la seva família es muden a una nova ciutat, mentrés intenten trobar la casa es despisten i passen per un camí al interior d'un petit bosc que els porta a una estació de tren abandonada. Decideixen entrar, i arriven a unes paredetes plenes de menjar i sense gent. Mentres els seus pares menjen tot el que poden, la Chihiro comença a investigar, tobants-e un misteriós noi que la fa fora. Al tornar, la Chihiro veurà que els seus pares s'han convertirt en porcs i ella tindrà que treballar en els banys termals dels deus sota el control d'una malvada bruixa.
Puntuació: 9/10
Curiositats: -El director, Hayao Miyazaki, a part de ser el de moltes altres obres d'art del Estudi Ghibli, també a creat els clàssics Heidi i Marco.
-Va ser una de les primeres pel·lícules anime que es varen estrenar al cine a Espanya (actualment només s'estrenen les del Estudi Ghibli, Schin Chan i Doraemon).
-Ha guanyat numerosos premis i molt importants com en de Cannes.
-El Viaje de Chihiro està feta de forma estetica i tradicional. Molt treballada per aconseguir un public menys infantil i amb la minima ajuda de l'informàtica.
-La música està composada per Joe Hisaishi,que casi sempre acompanya les pel·lícules de Hayao Miyazaki.

3 comentarios:

  1. És una peli molt maca, encara que molt surrealista/fantàstica, però m'agrada. Son poques de les pelis d'aquest tipus q les puc veure.

    Hem de pensar que a l'època de Heidi també va ser un treball molt ben aconseguit i que ha quedat en la mentalitat de moltes persones, sobretot durant la seva infància. I Marco, 3/4 del mateix...

    M'agradaria veure el Castillo Ambulante si tinc l'ocasió, es del mateix director, no?

    ResponderEliminar
  2. Si, el Castillo Ambulante es del mateix director i també té el mateix compositor. La música d'aquesta pel·lícula és MOLT bona, sobretot la cançó principal (si la pots buscar, ja saps).
    Jo tinc la edició especial de coleccionista d'aquesta peli (i del viaje de Chihiro, però està més rallada...) osigui que algun dia la podem veure :p Està molt ben doblada

    ResponderEliminar